Λιτσα Κασουμη - Εκθεση ζωγραφικής

Μεταξύ των ατομικών εκθέσεων, μεσολάβησαν αρκετές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.


Ατομική έκθεση σε χώρο του Παλαιού ∆ημαρχείου του ∆ήμου Χαλανδρίου με 30 έργα από την προσωπική της συλλογή, με κάρβουνο, της περιόδου 1972-74 με τίτλο «Στην κλίμακα του Γκρι». Η έκθεση είχε πολιτιστικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένη στους υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων.

Ατομική έκθεση στον ίδιο χώρο, «με 26 γυναικείες προσωπογραφίες» », από την αρχαιότητα έως σήμερα, υμνώντας την «Παντοτινή Παρουσία της Γυναίκας».

Ατομική έκθεση, στο παλαιό ∆ημαρχείο Χαλανδρίου, με 26 έργα και συνθέσεις με λουλούδια που συμβολίζουν «την Ομορφιά, την Υπόσχεση, τον Αποχωρισμό και την Ελπίδα» με τίτλο «Άρωμα Λουλουδιών».

Ατομική έκθεση στο Κέντρο νεότητας του ∆ήμου Χαλανδρίου με θέμα το «Μπουρίνι» με 16 έργα μεγάλων διαστάσεων, μεικτής τεχνικής (ακρυλικό, σμάλτο). Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στον Πατέρα της.

Ατομική έκθεση, 7 έως 15 Αυγούστου στο ∆ημαρχείο της Τήνου με τίτλο «Ταξιδεύοντας...», φιλοξενούμενη του ∆ημάρχου Τήνου με 15 έργα από όλες τις προηγούμενες συλλογές.

Ατομική έκθεση, 19 έως 26 Μαΐου, στο Κέντρο Νεότητας του ∆ήμου Χαλανδρίου. 34 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων λάδι, τέμπερα, ψυχρό σμάλτο, (μεικτή τεχνική). Θέμα της έκθεσης «Η μοναξιά των Φάρων». Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στην μητέρα της.

Ατομική έκθεση, 6 - 20 Ιουνίου στο Πολιτιστικό χώρο του Κουζίνα-CINE-Ψυρρή με 36 έργα Μεικτής Τεχνικής. Θέμα: «Άνεμος». Η έκθεση ήταν αφιερωμένη στους αθλητές του θαλάσσιου στίβου της Ολυμπιάδας της Αθήνας 2004.

Ατομική έκθεση, 4 - 18 Ιουνίου στο Πολιτιστικό χώρο του Κουζίνα-CINE-Ψυρρή με 48 έργα Μεικτής Τεχνικής με θέμα «Τα χρώματα του δειλινού».

Ατομική έκθεση, 15 - 28 Ιουνίου στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου (ACS) με 35 έργα Μεικτής Τεχνικής (ακρυλικό, λάδι, τέμπερα σε καμβά – ξύλο – χαρτί) με θέμα «Πέτρα & Νερό». Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα που τα «υπογραμμίζουν» κείμενα – ποιήματα της Λίτσας Κασούμη ειδικά γραμμένα γι’αυτή την συλλογή!

Ατομική έκθεση, 29 Μαΐου – 17 Ιουνίου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά. 50 έργα Μεικτής Τεχνικής (ακρυλικό, λάδι, τέμπερα σε καμβά – ξύλο – χαρτί – ριζόχαρτο), με θέμα «Χρωματιστά Ποδήλατα».

Τα έργα συνοδεύουν μικρά κείμενα για το ποδήλατο. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις κόρες της και την εγγονή της.

Ατομική έκθεση, 27 Μαΐου – 14 Ιουνίου, στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου στον Πειραιά, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
29 έργα μεικτής τεχνικής (ακρυλικό, λάδι,τέμπερα, σμάλτο, σε καμβά – ξύλο - χαρτί)
με θέμα «Τα Λιμάνια μου».
Οι τίτλοι των έργων είναι από λιμάνια της Ελλάδος.
Την έκθεση συνοδεύει συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από «Τα Λιμάνια μου» καθώς και Ανθολόγιο κειμένων της ζωγράφου, για τη θάλασσα και τους ναυτικούς, με τίτλο «ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ».

Ατομική έκθεση, 26 Μαΐου – 11 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Παρουσιάζει 56 έργα μεικτής τεχνικής (ακρυλικό, λάδι, τέμπερα, σμάλτο, μελάνι) σε καμβά, ξύλο, χαρτί και ύφασμα.
Θέμα της έκθεσης «Μπλε Παλέτα».
Την έκθεση συνοδεύει το παρόν συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα από την «Μπλε Παλέτα» καθώς και ανθολόγιο κειμένων – ποιημάτων της Λίτσας Κασούμη, για τη θάλασσα, τον άνθρωπο, το ταξίδι.

Ατομική έκθεση 20 Οκτωβρίου – 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο.
Παρουσιάζει 70 έργα μικτής τεχνικής (ακρυλικά, λάδι, τέμπερα, σμάλτο, μελάνι ) σε παλιές ξύλινες πόρτες, καμβά, ύφασμα, χαρτί με τίτλο «ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΞΑΝΑ».
Με θεματολογία το ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, που λειτούργησε δημιουργικά αφού κράτησε ζωντανές στιγμές, με τα έργα έφερε αναμνήσεις και έβαλε χρώμα σε ό,τι είχε ίσως παλιώσει στη σκέψη και την ψυχή.
Την έκθεση συνοδεύει βιβλίο με κείμενα, διαλόγους και έργα της.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον άνδρα της.